Duurzame inzetbaarheid en mobiliteit

Meegaan met de veranderingen van je organisatie. Je blijven ontwikkelen. Met plezier naar je werk gaan, flexibel en wendbaar zijn. Werkervaring opdoen bij een andere organisatie. Gemotiveerd je werk blijven doen. Kortom: duurzame inzetbaarheid is de mate waarin je productief, gemotiveerd en gezond wil en kan blijven werken, binnen of buiten de organisatie.

DT&V als werkgever wil je hierbij graag faciliteren in dit proces. Het team P&OenO ondersteunt leidinggevenden, teams en medewerkers bij het onderhouden van een gezond werkklimaat en werkplezier.

Kom in actie!
Flexibiliteit, ontwikkeling en mobiliteit maken jou als medewerker beter inzetbaar, zowel binnen als buiten DT&V. Daardoor sta je sterker op de arbeidsmarkt. Om nu en in de toekomst vitaal aan het werk te kunnen zijn, is het goed om jouw loopbaanontwikkeling onder de loep te nemen. Durf keuzes te maken en actie te ondernemen.

Maak werk van je toekomst en stel jezelf de volgende vragen:

  • Kan ik me nog voldoende ontwikkelen in mijn huidige functie?
  • Welke opleiding of training kan ik volgen?
  • Zijn er competenties die ik nog graag (verder) zou willen ontwikkelen? En kan ik dat in mijn huidige functie?
  • Wat is de volgende stap in mijn loopbaan?
  • Welke mogelijkheden zijn er binnen en buiten de organisatie?
  • Weet ik waar ik terecht kan met mijn loopbaanvragen en welke mogelijkheden en initiatieven er zijn op dit gebied?

Op iedere locatie kun je maandelijks terecht bij een loopbaanadviseur. Je kunt zonder toestemming van je leidinggevende een afspraak maken, het gesprek is vertrouwelijk en vrijblijvend.
Wil je een afspraak maken, mail dan de loopbaanadviseur van jouw vestiging. Op intranet kun je de agenda van de loopbaanadviseurs inzien.
Daarnaast vind je in Het Ontwikkelhuis informatie over leeractiviteiten en instanties die je verder helpen om invulling te geven aan deze vragen. We lichten er een aantal uit:   

Rijksportaal
Informatie over ontwikkelen voor medewerkers en leidinggevenden

A+O fonds
Het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds, ofwel A+O fonds Rijk biedt speciaal voor ambtenaren van de Rijksoverheid doeltreffende en gratis trainingen aan die jou helpen bij je ontwikkeling, werk en loopbaan. Meer informatie vind je op de website van het A+O fonds Rijk.

Intranet DT&V
Maak werk van je toekomst