Leren bij DT&V

DT&V is volop in ontwikkeling. Het Ontwikkelhuis is de plek waar je komt als je op zoek bent naar leeractiviteiten die nodig zijn voor je werk, goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling of met het oog op je loopbaan. Zowel voor nu als voor de toekomst.

Waarom leren en ontwikkelen?
Door te leren en ontwikkelen zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden hebt voor je huidige functie. Daarnaast versterk je ook je duurzame inzetbaarheid, en dat vinden we belangrijk. Daarom biedt Het Ontwikkelhuis allerlei mogelijkheden om te blijven leren. Zo werken we samen aan een cultuur waarin leren vanzelfsprekend is.

Professionaliteit, eigenaarschap en samenwerking zijn de kernwaarden van DT&V Ontwikkelt. Je vindt deze begrippen terug op de homepagina van Het Ontwikkelhuis.
Door zelf op zoek te gaan naar leeractiviteiten die bij jou en je functie passen, geef je je eigen invulling aan deze kernwaarden.

Leeractiviteiten in het Ontwikkelhuis
In het Ontwikkelhuis vind je leeractiviteiten:

  • Die door trainers en experts uit onze eigen organisatie worden verzorgd;
  • Die op maat voor de DT&V zijn ontwikkeld en ingekocht;
  • Die worden aangeboden vanuit Leer-Rijk;
  • Die worden aangeboden door GoodHabitz, dit zijn online trainingen.

Het aanbod in het Ontwikkelhuis wordt regelmatig aangepast. We spelen in op actuele ontwikkelingen binnen onze eigen organisatie en bij onze partners binnen de vreemdelingenketen, maar ook op veranderingen in de samenleving. Uitgangspunt daarbij is altijd de leerbehoefte van de organisatie en de medewerkers. Het aanbod van leeractiviteiten is dus behoorlijk dynamisch, kijk daarom regelmatig of er iets wordt aangeboden dat een bijdrage kan leveren aan jouw ontwikkeling.

Leren op een manier die past
Leren kan op verschillende manieren en iedereen heeft een persoonlijke leervoorkeur. Je kunt leren door een cursus te volgen, met hulp van anderen of via e-learning, zodat je je eigen tempo kunt bepalen. Steeds vaker bestaan leeractiviteiten uit een combinatie van meerdere werkvormen, dit noemen we blended learning.
Aan elke werkvorm zitten voor- en nadelen. Het Ontwikkelhuis ondersteunt meerdere mogelijkheden, zodat je kunt kiezen voor de leeractiviteit en werkvorm die het beste bij jouw vraag past. Want als je jezelf ontwikkelt op een manier die bij jou past, dan levert dat voor jou en de organisatie het meeste rendement op.
In de FAQ lichten we verschillende soorten werkvormen toe.

Leren op de werkvloer
De ontwikkelingen in de wereld gaan steeds sneller, waardoor er een groeiend besef is dat leren via traditionele opleidingen niet meer voldoende is om actueel te kunnen blijven. Snelle toegang tot kennis op het moment dat jij het nodig hebt wordt steeds belangrijker. Om deze reden wordt er op het gebied van leren en ontwikkelen veel gebruik gemaakt van de 70-20-10-theorie van Charles Jennings die stelt dat het meeste geleerd wordt op de werkvloer (70%), daarna via interactie met collega’s (20%) en tot slot via formele opleidingen (10%). De werkvloer en kennis in de organisatie fungeren dus als belangrijkste leerbronnen.
Vanuit deze gedachte vind je misschien al op eenvoudige wijze een antwoord op jouw ontwikkelvraag. Via bijvoorbeeld een snuffelstage of meeloopdag kun je op een andere werkplek kennismaken met andere werkzaamheden, een andere context of een andere kijk op zaken. De kennis die je hier hebt opgedaan, kun je vervolgens weer delen met anderen. Zo ontwikkelt DT&V zich tot een lerende organisatie.

Mijn Ontwikkelhuis
Alle activiteiten die je via het Ontwikkelhuis volgt, worden geregistreerd. Na het voltooien van de activiteit krijg je automatisch een digitaal bewijs van deelname en in sommige gevallen een certificaat. Op deze manier bouw je een persoonlijk ontwikkeldossier op. Dit dossier kun je uitbreiden met eigen materiaal zoals certificaten die je elders hebt behaald. Je vindt deze informatie onder het kopje ‘Mijn Ontwikkelhuis’. Je manager heeft inzage in jouw activiteiten zoals inschrijvingen, aanwezigheid, annuleringen en of je de activiteit hebt afgerond. Managers hebben geen toegang tot inhoudelijke informatie, zoals huiswerkopdrachten. Je bepaalt zelf of je het materiaal dat je toevoegt, wilt delen met je manager. P-direct blijft het enige officiële platform voor alle formele zaken rondom jouw dienstverband.

Toestemming van je manager
Voor deelname aan klassikale leeractiviteiten heb je toestemming nodig van je manager. Dit wordt automatisch aangevraagd via het systeem. Bespreek daarom eerst je wensen met je manager voordat je de aanvraag indient in Het Ontwikkelhuis. Bij inschrijving verbind je je aan de leverings- en annuleringsvoorwaarden.

Vragen en contact
Als je vragen hebt over de werking van het Ontwikkelhuis, de leeractiviteiten of andere zaken, kijk dan eerst in de FAQ. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op met ons op via de contactbutton.

Wij wensen je veel inspirerende leeractiviteiten!

Team P&OenO
Adviseurs leren en ontwikkelen