Nieuwe medewerker

Hoi nieuwe collega,

Welkom in Het Ontwikkelhuis van DT&V!

Hier vind je allerlei leeractiviteiten en informatie om kennis en vaardigheden op te doen waarmee je optimaal kunt meedraaien binnen de organisatie.

DT&V introductietraining
Speciaal voor nieuwe medewerkers hebben wij de Introductie DT&V training. 
Tijdens deze training maak je niet alleen kennis met de DT&V, maar ook met nieuwe collega's. De training  bestaat uit een mix van e-learning onderdelen en (online) contactmomenten.

De introductietraining is een verplichte training voor alle medewerkers die langer dan drie maanden bij de DT&V werkzaam zullen zijn, inclusief stagiairs en externen.
We verzoeken je daarom om je zo snel mogelijk op de eerstvolgende uitvoering in te schrijven.

Verplichte leeractiviteiten voor alle nieuwe medewerkers
Daarnaast hebben we een aantal (wettelijk)verplicht te volgen leeractiviteiten en vragen je daarom om ook deze leeractiviteiten als eerste te doen en af te ronden met een bewijs van deelname. 

Klik hier om naar de selectie van alle verplichte leeractiviteiten te gaan.
Je kunt ze ook vinden onder het tabblad Leeraanbod en vervolgens filteren op het thema Verplicht.

Overige leeractiviteiten voor nieuwe medewerkers
Naast de verplichte trainingen, hebben we een aantal leeractiviteiten geselecteerd die interessant zijn voor nieuwe medewerkers. Met de ‘Maak kennis met...’ leeractiviteiten leer je de organisatie en een aantal collega’s beter kennen en we doen een paar suggestie om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Klik hier om naar dit leeraanbod te gaan.

PES-waarden
Alles binnen DT&V draait om de kernwaarden Professionalisering, Eigenaarschap en Samenwerking. Je vindt deze begrippen terug op de homepagina van Het Ontwikkelhuis. Onder de tegels vind je geselecteerde leeractiviteiten die aansluiten op deze waarden. Ga zelf op zoek naar leeractiviteiten die bij jou en je functie passen en geef zo je persoonlijke invulling aan deze kernwaarden.

GoodHabitz
Onder de tegel Online leren op de homepagina vind je het uitgebreide leeraanbod van GoodHabitz. Dit zijn ruim 100 online trainingen over allerlei onderwerpen die 24/7 tot je beschikking staan. Neem eens een kijkje!

Inschrijven op leeractiviteiten
In Het Ontwikkelhuis kun je je op de meeste leeractiviteiten direct inschrijven en zo je eigen ontwikkeldossier opbouwen. 

Voor deelname aan klassikale leeractiviteiten en aan (online) leeractiviteiten waar kosten aan verbonden zijn, heb je toestemming nodig van je manager.
Dit wordt automatisch aangevraagd via het systeem zodra je je inschrijft. Bespreek voor dit soort leeractiviteiten daarom eerst je wensen met je manager voordat je de aanvraag indient in Het Ontwikkelhuis.
Bij inschrijving verbind je je aan de leverings- en annuleringsvoorwaarden.

Je manager heeft inzage in de leeractiviteiten waar je op bent ingeschreven en of je ze hebt afgerond.

Leeractiviteiten met geluid op je werklaptop
Je werkzaamheden bij DT&V doe je in de beveiligde Citrix omgeving, maar in deze omgeving kan er geen gebruik worden gemaakt van geluid. In de lokale omgeving is dat wel mogelijk, we leggen hieronder uit hoe je kunt wisselen tussen Citrix en lokaal:
  • Start de laptop op de gebruikelijke manier op;
  • Klik op het pijltje bovenin je scherm;
  • Klik op Home, je gaat nu naar de lokale omgeving;
  • Open Internet en ga naar mijnontwikkelhuis.nl;
  • Je kunt terug naar de Citrix omgeving via het tv-schermpje onderin je taakbalk (DTV Desktop – Desktop viewer).

Gebruik de toetsencombinatie Ctrl + of Ctrl - om in of uit te zoomen als de weergave niet goed past op je beeldscherm.
Tip: Het Ontwikkelhuis is toegankelijk vanaf ieder apparaat met een internetverbinding, dus ook op een privécomputer, tablet of smartphone. Hier kun je bijvoorbeeld de online trainingen van GoodHabitz op volgen, overal en altijd, met geluid.

Wigk
Nieuwe (sr.) regievoerders krijgen een inwerktraject on the job aangeboden om bekend te worden met de Wigk methodiek (Werken in gedwongen kader).
Meer informatie hierover krijg je van je manager, senior of inwerkbuddy.

Vragen en contact
Als je vragen hebt over de werking van Het Ontwikkelhuis, de leeractiviteiten of andere zaken, kijk dan eerst in de FAQ. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op met ons via de contactbutton.

Wij wensen je veel werk- en leerplezier bij DT&V!

Team HR
Adviseurs Leren en Ontwikkelen